MacBook

Niin, onhan mulla vielä tällainenkin kehissä. Vanha täysin palvellut ja kovin kunnostusta kaipaava MacBook (late 2009) kaikkine tärkeine ohjelmineen (CS5-sarja, FileMakerit, muut). Eihän tämä ole vasta kuin 10-vuotias…ihan käypä peli vielä… 🙂

 On tämä hitaanakin kuitenkin paras nykymäccini. Ja edelleen tietyissä tehtävissä tykkään näitä mäccisoftiani käyttää.

Niin, on minulla 2 muutakin Mäcciä. Vielä vanhempi MacBook, joka toimii enää vain verkkovirralla, ja vanha 2000-luvun alun työjuhta G4-pöytäkone, joka edelleen on ihan täysverinen hetikäyttövalmis nettipalvelin, jos siihen vain kiinteän ip:n piuhan kytkisi. 

Korjattavaa

Voi voi. Ensinnäkin MacBookissa olisi vaihdettava akku. Tässä nykyisessä on se Applen tyyppivika, että akku on vanhetessaan paisunut jo niin pahasti, että se on jo osin rikkonut kuorirakenteita. Alkaa olla hilkulla, että seuraavaksi moinen paisuminen johtaa johonkin isompaan tekniseen ongelmaan. Jo aikaa sitten on TouchPad ollut poissa pelistä – no tämä ei minua haittaa, kun en sitä koskaan käytäkään. Kaiken maailman touchpadit  on täysin amatööreille 🙂 .

No jos vaikka siihen kolmannen osapuolen toimittaman akun tilaisinkin 100-120 eurolla ja saisin toimimaan, seuraava korjattava olisikin sitten taas toinen Applen tyyppivika: virtajohdon liitin. Nykyinen on hilkulla. Ja siihen menee Apple-hinnoilla reilut 100e kaiketi. En ole edes katsonut, saako niitä muilta kuin Applelta, ehkäpä. 

Anyway, nyt olisi jo reilut 200e mennyt – ja edelleen käsissä olisi kuitenkin vanha hidas laite. Joka jostain kohdasta kuitenkin kohta ehkä seuraavaksi brakaisi.

Uusi MacBook Pro?

Joo. Haaveissa.  Tähän nykykohtaan ei heti löydy varallisuutta hankkia moista 1500e hintaista laitetta. Vaikka kuinka olis kiva polleena omistaa tuollainen.

Lisäksi tämän uuden kuvitteellisen koneen kanssa on se ongelma, että mahtavatko nuo vanhat erityisesti CS5-ohjelmani enää siinä pyöriä. Tätä asiaa ei kaikista teoretisoinneista ja selvityksistä huolimatta tiedä, ennen kuin vasta kokeilee. No sitten, JOS se näyttää mahdolliselta, niin kyllä minä sen saan tehtyä, kyllä minä vielä sen verran Maccivelho olen, luullakseni. 

Mutta onpa tämä tässä vain kallista puuhaa alkaa noin vain testailemaankaan. Jos ei toimikaan, niin sitten minulla on käsissäni uusi ja nopea, mutta työohjelmiltaan tyhjä MacBook Pro. Mitäs minä sillä nyt sitten? Sitten pitäisi kuitenkin taas kiikaroida lompakon pohjalle, että saisi jotain tähdellistä softaa hankittua, tavalla tai toisella.

Tässä dilemmassa minä olen ollut päättämättömänä jo vuosia.

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 044 - 2434 781 / 046 6182 779
  • teemu [at] koo1.fi / temequu [at] gmail.com
  • Lemminkäisenkatu 17 B 53, 20520 Turku

Koo1 2018 © All rights reserved