Menu

Rethinking this whole image thing

Mulla oli tämä Smush (aiempi postaus) käytössä kaikissa saiteissani ja ihan ok tämä ilmaisversiona pelannut, tehden tuota noin -10% puristusta minun jo aika hyvin kutistetuille kuvilleni.

Mutta edelleen on ongelmana ollut, koskien lukuisia saittejani ja isoja määriä kuvia, että nuo kuvahakemistot vain paisuvat paisumistaan.  Tähänhän ei näiden kuvapakkausohjelmien käyttö auta, vaan päinvastoin: ne käytännössä lisäävät kuvien määrää ja siten myös hakemistojen kokoa. Niiden hyöty onkin toisaalla, ladattavien kuvien optimoinnissa.

Mutta tässä on työkalu, jolla rajoittaa sitä, miten (tolkuttoman) paljon kuvia itse WordPress Media-hakemiston käytön ja template-määritysten kautta tuottaa: Stop Generating Image Sizes -palikka. 

Vasemmalla minun Images Sizes -palikan asetusvalikko mag.koo1.fi -saitissani.

Kuten näkyy, WP tässäkin kehittää sangen paljon kuvia.

WP Media Uploader

When you upload an image using Media Uploader, WordPress generates multiple copies of that image. By default, WordPress generates 4 sizes:

Thumbnail, Medium, Medium-large and Large

But along with this, theme and plugin developers can register their own sizes. Although they may be on purpose, but sometimes they remain unused.

Tämä plugi on minulla ollut vasta ihan lyhyen aikaa käytössä, mutta kokemukset ihan mukavia. 

Tarkkana tämän Image Sizes -palikan kanssa saa olla – on järkevää etukäteen tsekata selaimella ihan kultakin sivulta niin tietsikassa kuin mobiilissakin mitkä kuvat oikeasti ovat käytössä. Ja varmuudet tietty ennen muutoksia.

Muutenkin tässä on täsmentynyt omakin näkemykseni, että ison kuvamäärän saittien kanssa tarvitsee WP:n kuvahallinta kyllä erityisesti suunnitella. Tuollaisten ns. normipikkuyrityssaittien kanssa ei niin nokon nuukaa, kunhan kuvia ja latautumisia jotenkin edes vähän optimoi, niin ok, levytilaa kun nykyään webhotelleissa kosolti piisaa.

Tästä kehkeytyykin sitten useampia ajatuksia sivustosuunnittelun osalta, mutta niistä sitten toiste ja toisaalla.